Александър Везенков изигра нов страхотен мач, а Олимпиакос надви Монако като гост с 87:83 в истински трилър от плейфите на Евролигата. 

Мачът мина през серия обрати, а след успеха гръцкият тим води с 2-1 победи преди втората си визита в Княжеството и е само на един триумф от място във Финалната четворка. 

Везенков бе на паркета повече от 37 минути, като се отчете със 17 точки, 9 борби и най-висок коефициент на полезност от 24 за отбора си, като бе в оснавата на победата, която обаче не дойде никак лесно. 

През първото полувреме мачът се развиваше равностойно, без някой да може да се откъсне сериозно и с честа смяна на водачеството. Александър Везенков имаше добри минути във втората част, като вкара набързо 7 точки. Гръцкият тим бе доста ефективен при стрелбите си и водеше с 45:41 след първите 20 минути. В тях Майк Джеймс имаше 13 точки за домакините. 

Олимпиакос дръпна с 8 в началото на третата четвърт, но веднага след прекъсването Монако изравни след 8 поредни точки, но последва нова силна серия за гостите и те пак дръпнаха, този път с 11 след тройка на Везенков. След това разликата се вдигна до 14 при 67:53, но в последната част домакините се доближиха до 69:73 след силна серия. 

4 поредни точки на Костас Слукас обаче върнаха спокойствието, преди домакините да отговорят с 8 поредни и да изравнят при 77:77. Невероятно завръщане за монегаските! Те поведоха с 80:79 след тройка на Парис Лий, но Уолкъп вкара два наказателни за гостите, а след като Бейкън пропусна от тройката, Везенков бе фаулиран от Майк Джеймс, който напусна мача, а българинът вкара и при двата си опита за 83:80.

Разликата стана 5 преди Дуейн Бейкън да реализира тройка, но след това Слукас не сбърка на два пъти от линията, за да подпечата триумфа. Гардът бе най-резултатен за победителите с 21 точки. 

В другия мач Барселона също си върна домакинското предимство след 75:66 при гостуването си срещу Байерн. Каталунците дръпнаха с 49:31 на почивката и това се оказа решаващо. Те водят с 2-1 в серията преди втория мач в Мюнхен в петък.